Nu ai produse in cos.

Shop

Cum previi aparitia ridurilor? Cele mai bune sfaturi de la dermatologii Clinicii Elos

Ridurile sunt o problemă de natură estetică cu care multe femei se confruntă într-un anumit moment al vieţii. Dacă vrei să scapi şi tu de ridurile inestetice, fie că este vorba de cele de pe frunte, din jurul ochilor sau de cele din jurul gurii, iată câteva sugestii formulate de medicii dermatologi de la Elos Skin & Laser Center.

Protejează-ţi pielea zilnic, cu o cremă sau o loţiune cu factor de protecţie solară – acesta trebuie să fie cel puţin SPF 30.

Gândeşte-te că vara, pe lângă căldura insuportabilă, praf şi transpiraţie, mai ai de-a face şi cu razele ultraviolete care cauzează ridurile. Dacă eşti expusă la soare mai mult de 20 de minute, eşti mai predispusă să provoci daune pe suprafaţa pielii, iar rezultatele sunt îmbătrânirea prematură a pielii şi apariţia ridurilor.

Evită saloanele de bronzat şi expunerea prelungită la razele soarelui.

Aminteşte-ţi că vara este cel mai bine să eviţi să stai la plajă între orele 11.00 şi 15.00, atunci când razele ultraviolete sunt cele mai nocive. Stai în interior şi asigură-te că aplici creme cu un spectru larg, care îţi protejează pielea, înainte de a ieşi afară.

Hidratarea este foarte importantă.

Nu uita că hidratarea este o barieră împotriva îmbătrânirii tenului. Pe lângă cremele recomandate de medicul tău dermatolog, menite să satisfacă nevoile tipului tău de ten, poţi opta pentru tratamente cosmetice care hidratează pielea în profunzime, precum Intraceuticals, disponibil la Clinica Elos (link pe https://elos.ro/tratamente/hidratare/intraceuticals/)

Aparatul Intraceuticals produce oxigen hiperbaric, prin intermediul căruia un complex de acid hialuronic, vitamine şi antioxidanţi este transportat în straturile profunde ale pielii. Acest “cocktail” va acţiona din interior, pentru ca pielea să arate superb la exterior. Oxigenul hiperbaric contribuie la infuzarea în derm a acidului hialuronic, care este rapid absorbit în piele, oferind rezultate imediate.

Intraceuticals Rejuvenate se adresează tenului normal, cu riduri fine, prevenind deshidratarea pielii şi îmbătrânirea prematură. Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi la reducerea ridurilor, prin combinarea acidului hialuronic cu extracte de aloe vera, ceai verde şi vitaminele A, C şi E, fiind cel mai eficient tratament de hidratare.

Testează cu atenţie toate produsele pe o suprafaţă mică de piele, înainte de a le folosi pe faţa ta

Şi nu uita: întotdeauna foloseşte produsele cosmetice aşa cum este indicat pe ambalaj şi aşa cum ţi-a recomandat medicul tău dermatolog. De exemplu, dacă urmezi un tratament special, prescris de dermatolog, pentru a lupta cu acneea, este necesară întreruperea tratamentului cu 3, 5 sau 7 zile înaintea unor proceduri precum peelingul chimic, deoarece faţa va fi şi mai sensibilă în această perioadă.

Evită produsele cosmetice care te ustură sau care îţi dau senzaţia de arsuri sau înţepături.

Discută cu medicul tău dermatolog orice fel de reacţie apărută pe piele care intră în această categorie şi nu numai.

Nu folosi prea multe produse cosmetice.

Rezumă-te doar la acele câteva creme sau loţiuni antirid care funcţionează în cazul tău.

Alege tratamente de top pentru ridurile profunde.

Dacă ai riduri adânci, poţi apela, de exemplu, la tratamentul cu dispozitivul eMatrix, disponibil la Clinica Elos, pentru tratarea ridurilor profunde. eMatrix este un dispozitiv de radiofrecvenţă fracţionată subablativă, aprobat de autorităţi, care poate fi utilizat în proceduri de rejuvenare facială şi în tratarea ridurilor profunde.

Aplicatorul aparatului eMatrix furnizează energie de radiofrecvenţă bipolară prin intermediul unei matrice cu 64 de pini. Fiecare puls se transmite în dermul profund şi se extinde sub formă de con. Se generează astfel un proces de încălzire în dermul profund, în regiunea electrodului, care induce leziuni pielii. Se provoacă astfel un răspuns de vindecare a arsurilor minime, tratamentul activând fibroblastele (celule ale ţesutului conjunctiv, de formă stelată sau alungită) şi sinteza de noi fibre de colagen şi elastină. Ţesuturile mai puţin afectate din jurul punctelor de matrice pot fi stimulate de căldură şi acest lucru contribuie la accelerarea procesului de vindecare, ceea ce va duce la un aspect întinerit al pielii.

Ce trebuie să reţii este că eMatrix e un tratament cu acţiune multiplă, pentru că reuşeşte să diminueze aspectul ridurilor, reînnoieşte structura de colagen şi îmbunătăţeşte textura pielii, având efect de skin resurfacing.

Dacă doreşti să scapi de riduri şi vrei o procedură non-invazivă, discută cu medicii dermatologi de la Clinica Elos, iar ei vor stabili protocolul de tratament şi îţi vor explica în detaliu cum poţi obţine rezultatele dorite. Programează-te acum la Clinica Elos!

Rezerva acum