Nu ai produse in cos.

Shop

Cum tratăm incontinenţa urinară

co2re-intima-incontinenta-urinaraIncontinenţa urinară de stres (sau de efort) este o problemă majoră de sănătate pentru multe dintre femei şi este, totodată, cea mai comună formă de incontinenţă urinară, arată statisticile. Din fericire, cu ajutorul unei noi tehnologii laser – platforma CO2RE Intima, disponibilă la Clinica Elos –  poţi spune adio incontinenţei urinare.

Incontinenţa urinară de stres/efort este adeseori asociată cu graviditatea (persoanele care au născut sunt mai predispuse) şi cu slăbirea musculaturii planşeului pelvin, care susţin vezica urinară. Astfel, incontinenţa urinară poate fi definită ca o scurtă pierdere involuntară (sau accidentală) de urină, datorată creşterii presiunii abdominale, în absenţa altui factor.

Principalul simptom al incontinenţei urinare de stres/efort sunt „scurgerile” de urină în timpul activităţilor simple, precum tusea, râsul, strănutul, ridicarea unor greutăţi sau exerciţiile fizice. Se estimează că aproximativ 85% dintre toţi pacienţii care suferă de incontinenţă urinară de stres sunt femei, iar în ţări precum Statele Unite ale Americii, statistica arată că 1 din 3 femei suferă de pe urma incontinenţei urinare.

Cea mai mare incidenţă la femei are loc între 40 şi 60 de ani, spun specialiştii, iar milioane de femei întâmpină neplăceri din acest motiv. Mai mult, prevalenţa incontinenţei urinare severe (definită prin scrurgeri reprezentate de mari cantităţi de urină, săptămânal) afectează un procent extrem de mare de femei cu vârste cuprinse între 45 şi 60 de ani.

Nu lăsa problemele din zona intimă să îţi afecteze viaţa!

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, poate apărea atrofia vaginală (cunoscută şi sub numele de atrofie vulvovaginală şi atrofie urogenitală). Aceasta este o afecţiune în urma căreia vaginul şi ţesutul din preajma vaginului se usucă, se subţiază şi se inflamează. Atrofia vaginală este adeseori cauzată incapacitatea organismului femeii de a produce o cantitate suficientă de estrogen.

Se poate spune că atrofia vaginală e o afecţiune a mucoasei vaginale cauzată de un dezechilibru hormonal instalat în urma reducerii cantităţii de estrogen din cauze precum: menopauza, periomenopauza, tratamentele medicamentoase, contraceptivele hormonale (întrebuinţarea îndelungată a pilulei contraceptive), uscăciunea vaginală şi atrofia datorate alăptării prelungite la sân.

Simptomele asociate cu atrofia vaginală includ, printre altele: durere în timpul actului sexual, relaţiile intime se desfăşoară cu dificultate, senzaţia de arsură la nivelul vaginului, mâncărime, uscăciune şi laxitate; nevoia imediată de a urina, disuria (n.r. – eliminarea dificilă a urinei, deseori însoţită de durere) şi incontinenţa de stres au fost, de asemenea, raportate în ceea ce priveşte simptomele atrofiei vaginale.

Tratamentul cu laserul CO2RE te ajută

Opţiunile de tratament pentru atrofia vaginală includ terapia cu laser fracţionat CO2RE, care livrează o cantitate controlată de energie în ţesuturile vaginale, lăsând intacte ţesuturile înconjurătoare. Acest lucru permite o vindecare mai rapidă, pe măsură ce mucoasa peretelui este întinerită sau rejuvenată. Acest proces complex contractă fibrele existente în ţesuturi şi stimulează formarea unor noi cantităţi de colagen, întinerind ţesuturile ţintite de tratament. Această procedură cu laserul CO2RE Intima poate fi efectuată în cabinetele clinicii Elos şi nu necesită anestezie şi nici perioadă de recuperare sau o conduită specială după procedură. Pacienta se poate întoarce la viaţa sa normală după tratamentul cu laserul CO2RE Intima.

Nu uita: CO2RE tonifiază regiunea intimă, cu redarea mobilităţii şi elasticităţii. În plus, elimină problema incontinenţei urinare, cauzată de o laxitate a fibrelor musculare. Programează-te acum la Clinica Elos cu unul dintre medicii noştri care îţi va explica în ce constă procedura și toate beneficiile tratamentului cu laserul CO2Re Intima.

Rezerva acum