Nu ai produse in cos.

Shop

Leziunile vasculare ne strică frumuseţea picioarelor. Cum le tratezi eficient?

tratament-leziuni-vasculareLa nivelul picioarelor, femeile se confruntă, în general, cu o circulaţie deficitară a sângelui. Mai mult, există diverse tipuri de leziuni vasculare care ne pot strica aspectul membrelor inferioare. Află cum le tratezi cu ajutorul tehnologiei din spatele laserului GentleMax Pro, disponibil la Clinica Elos.

Leziunile vasculare se împart în mai multe categorii:

  • hemangioame – o anomalie vasculară congenitală, care constă dintr-o aglomerare de vase capilare nou formate şi care se prezintă ca o pată roşie-violacee de dimensiuni variate, localizată pe mâini, pe faţă, pe buze etc.
  • telangiectazii – o dilataţie a vaselor mici sau terminale, care apare de obicei pe nas şi pe pomeţii obrajilor.
  • „lacuri” vasculare – un sistem venos care nu funcţionează cum trebuie va conduce la acumularea sângelui în aşa-numitele „lacuri” venoase; din această cauză, se reduce fluxul de sânge şi se reduce oxigenarea în capilarele dermice. Lacurile venoase reprezintă o dilataţie a unei vene mici, care este localizată în derm. Acestea se coaculează în câteva şedinţe de tratament cu laserul GentleMax Pro de la Elos Skin & Laser Center.
  • varice – o dilataţie venoasă permanentă şi neregulată, mai frecventă la membrele inferioare (picioare), produsă de pierderea elasticităţii pereţilor venelor.

 

Cum te ajută laserul GentleMax Pro, disponibil la Clinica Elos

GentleMax Pro este un laser de ultimă generaţie, un tratament inteligent care permite stabilirea parametrilor pentru un tratament optim. Astfel, medicul dermatolog poate selecta tratamentul în concordanţă cu nevoile şi criteriile pacientului. Pe lângă faptul că permite îndepărtarea tuturor tipurilor de păr (corespunzătoare toate tipurilor de piele), laserul GentleMax Pro poate îndepărta pigmenţii din piele, cum ar fi pistruii şi alte pete pigmentare cauzate de razele soarelui sau de înaintarea în vârstă. În plus, tehnologia din spatele GentleMax Pro îndepărtează capilarele dilatate şi venele, precum şi leziunile vasculare derivate, atât de pe faţă, cât şi de pe alte zone ale corpului, cum ar fi picioarele.

De ce este considerat cel mai eficient laser?

Platforma laser GentleMax Pro oferă cel mai eficient tratament împotriva leziunilor vasculare situate la nivelul feţei sau membrelor inferioare. El integrează puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) şi Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri).

Pentru tratarea leziunilor vasculare situate la nivelul feţei sau pe membre (picioare sau mâini) este utilizat laserul Nd:YAG. Acesta s-a dovedit un procedeu sigur pentru reducerea capilarelor sparte.

Lungimea de undă de 1064 nanometri este cea mai bine adaptată pentru tratamentul leziunilor vasculare (hemangioame, telangiectazii sau „lacuri” vasculare) datorită absorbţiei crescute de către hemoglobină a acestei lungimi de undă.

Cum funcţionează GentleMax Pro?

Laserul determină coagularea sângelui şi iritaţia peretelui vaselor sanguine mici din picioare, prin căldură intensă degajată care determină colabarea (închiderea) acestora. În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă prestabilită pentru a ţinti şi pentru a distruge capilarele şi vasele sangvine cutanate de pe picioare, lăsând intacte ţesuturile normale din jur.Hemoglobina conţinută de celulele roşii din sânge absoarbe energia luminoasă, iar căldura eliberată local determină distrugerea pereţilor vaselor şi coagularea sângelui, strict în regiunile tratate de pe picioare.

Rezerva acum