Nu ai produse in cos.

Shop

Peelingul chimic, secretul pentru un ten PERFECT – Află de ce te ajută procedura

peeling-chimic-filorgaUn ten fără pete, fără linii fine şi riduri, dar mai ales fără imperfecţiuni se află imediat sub suprafaţa vizibilă a pielii tale – iar medicii dermatologi au descoperit că un tratament clasic este cea mai rapidă cale către perfecţiunea tenului. Metoda clasică despre care îţi vorbim astăzi este peelingul chimic, o procedură disponibilă şi în portofoliul clinicii Elos.

Chiar dacă a existat o perioadă în care a fost eclipsat de noile tehnologii cu laser, clasicul peeling chimic poate, într-adevăr, să îi ofere pielii tale numeroase beneficii. De pildă, poate inversa efectele melasmei (n.r. – o hiperpigmentare, de obicei simetrică, a zonelor fotoexpuse ale feţei, precum fruntea, obrajii şi tâmplele, care apare uneori şi la nivelul gâtului) şi ale erupţiilor cutanate mai bine decât orice alte device-uri de ultimă generaţie. Cum reuşeşte peelingul chimic toate acestea? Prin îndepărtarea celulelor de la suprafaţa pielii feţei, medicii dermatologi îmbunătăţesc aspectul liniilor fine, acneei, modificărilor de culoare, iar lista de beneficii poate continua. În plus, peelingul chimic poate fi făcut pe toate tipurile de piele şi pe toate fototipurile. Un peeling chimic de calitate costa mai puţin decât tratamentele cu laser pentru ten şi îţi oferă rezultate impresionante după doar o singură şedinţă, chiar dacă timpul de recuperare este un pic mai lung.

Eşti tentată să apelezi la un peeling chimic, dar nu te-am convins încă? Iată 4 motive pentru a-ţi programa chiar acum o sesiune de peeling chimic la Elos Skin & Laser Center, pentru a-ţi ajuta tenul să capete un aspect mai tânăr.

  1. Peelingurile chimice îţi pot face tenul – şi produsele de îngrijire a pielii – să funcţioneze mai bine. În doar câteva minute, acizii din compoziţia peelingului îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii de pe faţa ta şi declanşează o reacţie în lanţ: pe măsură ce acel strat superficial este dat la o parte, numeroase semnale sunt trimise către celulele vii de dedesubt pentru a se multiplica şi pentru a ieşi la suprafaţă, pentru a creşte producţia de colagen şi pentru a produce mai mult acid hialuronic – cu alte cuvinte, tenul tău va acţiona la fel ca atunci când era mai tânăr.

O descuamare temeinică oferă, de asemenea, rezultate imediate: o piele mai fină care este mai strălucitoare şi mai receptivă la produsele de îngrijire. Astfel, cremele şi produsele menite să aibă grijă de tenul tău funcţionează şi acţionează mai bine după un peeling chimic, deoarece nu mai există acel strat de celule moarte care să împiedice penetrarea cremei.

  1. Peelingul chimic are riscuri scăzute. În clinicile de top, precum Elos Skin & Laser Center există versiuni sigure ale peelingului chimic, care pot fi folosite pe orice fototip, fără să existe riscul de hiperpigmentare a pielii (acesta este, de regulă, un motiv de îngrijorare pentru persoanele cu ten mai închis la culoare). Medicii dermatologi de top ştiu să utilizeze concentraţii mici din numeroase tipuri de acizi, pentru ca tenul tău să beneficieze de rezultate mai bune, să te confrunţi cu mai puţine iritaţii ale pielii şi să ai o piele mai puternică şi mai frumoasă după tratament.

În funcţie de nevoile tipului tău de ten, vorbeşte cu medicul dermatolog şi spune-i ce fel de tratament ţi-ai dori. Acesta poate folosi anumiţi acizi precum acidul lactic şi acidul tricloracetic pentru a stimula sinteza colagenului în profunzimea dermului şi pentru a dizolva stratul de piele de deasupra. Sau poate adăuga anumiţi acizi pentru a îndepărta petele pigmentare. Iar dacă tratează aceleaşi pete pigmentare pe tenul sensibil, dermatologii pot folosi substanţe iluminatoare combinate cu polifenoli care calmează pielea.

  1. Peelingul chimic potrivit poate pune capăt acneei şi poate ameliora cicatricile care vin la pachet cu această afecţiune. Peelingurile chimice pe bază de acid salicilic, precum şi cele care folosesc o combinaţie de acid salicilic, acid lactic şi resorcinol (un exfoliant antiseptic) intră adânc în piele pentru a destupa porii, în timp ce ating uşor suprafaţa pielii pentru a „eroda” punctele negre şi pentru a estompa semnele post-acnee.

Un alt avantaj al acidului salicilic este că acesta persistă în pori, acolo unde continuă să îi menţină curaţi mai mult timp. Pentru a îmbunătăţi aspectul cicatricilor rămase în urma acneei, medicii dermatologi de la clinica Elos personalizează tratamentul, în funcţie de nevoile fiecărui pacient. Astfel, ei aplică un acid mai puternic pe zonele cu probleme şi un acid mai slab pe restul feţei, pentru a uniformiza aspectul tenului.

  1. Nimic nu ţine sub control melasma mai bine decât peelingul chimic. Melasma, cum bine ştii, este o hiperpigmentare dobândită a zonelor expuse la lumina soarelui – frunte, obraji, tâmple şi uneori zona gâtului. Melasma este mai frecventă la persoanele care au tenul mai închis la culoare şi este mai frecventă la femei, comparativ cu bărbaţii.

Nu există un remediu permanent pentru petele pigmentare declanşate de soare (care sunt recurente) sau petele care sunt declanşate de schimbările hormonale, precum în cazul femeilor însărcinate şi a celor care folosesc pilula contraceptivă. Dar peelingurile chimice (împreună cu cremele de albire a tenului, cremele cu factor de protecţie solară şi evitarea strictă a soarelui) oferă cea mai bună şansă în lupta împotriva petelor pigmentare.

Şi tratamentele cu laser oferă rezultate notabile, dar acestea încearcă să trateze o afecţiune sensibilă la lumină şi căldură cu lumina şi căldura laserului. Şi chiar dacă tratamentele cu laser îndepărtează petele pigmentare, acestea pot să reapară după câteva săptămâni. Pe când un peeling chimic oferă rezultate durabile, mai ales dacă urmezi întocmai procedura de îngrijire a tenului, exact aşa cum ţi-a recomandat medicul dermatolog.

Programează o consultaţie GRATUITĂ cu medicul dermatolog Ioana Mitoşeriu de la Clinica Elos, iar ea îţi va răspunde la toate întrebările şi îţi va prescrie un plan de tratament personalizat.

Rezerva acum