Nu ai produse in cos.

Shop

De ce apar vergeturile şi cum le elimini

Tratamnt vergeturiStatisticile arată că atât femeile, cât şi bărbaţii sunt afectaţi de vergeturi, acele dungi (sau şir de dungi) de culoare violacee, apoi sidefie, localizate în regiunea abdominală sau pe fese şi care apar în timpul sau după sarcină, dacă persoana suferă de obezitate ori în cazul unor boli endocrine. Dar lista cauzelor nu se opreşte aici, aceasta fiind doar o definiţie simplă a vergeturilor.

Vergeturile, spun specialiştii, sunt o formă de cicatrizare a pielii asociată cu sarcina, obezitatea, pubertatea şi cu creşterea în greutate într-un timp foarte scurt din cauza sportului sau altor activităţi fizice. Vergeturile se formează atunci când un al doilea strat al pielii tale (numit derm), cel care menţine forma şi elasticitatea, se întinde mai mult decât poate tolera.

Fibrele de legătură din piele se rup sau se distrug în cele din urmă, perturbând producţia de colagen şi cauzând apariţia cicatricilor pe care noi le vedem sub forma unor dungi – aşa-numitele vergeturi. Aceste cicatrici ar putea fi tratate numai cu ajutorul tratamentelor de eliminare a vergeturilor, precum aparatul eMatrix, disponibil la Elos Skin & Laser Center.

Cine sunt candidaţii care pot apela la tratamentul cu eMatrix?

Deşi există mulţi candidaţi potriviţi pentru îndepărtarea vergeturilor cu această tehnologie de top, cel mai des întâlniţi pacienţi sunt femeile care au născut recent. Vergeturile şi sarcina, de obicei, merg mână în mână – aproape 3 femei din 4 se vor confrunta cu apariţia vergeturilor după o sarcină.

Aceste femei, de regulă, sugeră de pe urma vergeturilor apărute în zona abdomenului, dar şi alte zone pot fi afectate de aceste dungi inestetice.Alţi candidaţi la procedura cu eMatrix de îndepărtare a vergeturilor sunt persoanele care au slăbit foarte mult şi persoanele care au dezvoltat foarte rapid masă musculară, forţând pielea să se întindă.

Cauzele vergeturilor 

Atât bărbaţii, cât şi femeile sunt „victime” ale vergeturilor, în special pe coapse, şolduri, braţe, fese, zona abdominală şi zona lombară (partea inferioară a spatelui). Specialiştii spun că există mai multe cauze care pot duce la apariţia vergeturilor, printre care şi:

moştenirea genetică:femeile au mai multe şanse se a face vergeturi dacă mama lor, de exemplu, a avut vergeturi după sarcină.

pierderea sau creşterea semnificativă în greutate: pielea ta se întinde deoarece greutatea ta fluctuează, iar uneori are ca rezultat apariţia vergeturilor.

pubertatea: etapele de creştere în timpul pubertăţii duc, adesea, la apariţia vergeturilor, pe măsură ce pielea este în imposibilitatea de a ţine pasul cu rata de creştere a organismului.

culturismul: persoanele care fac bodybuilding se confruntă cu dezvoltarea rapidă a masei musculare, iar acest factor poate întinde pielea dincolo de limitele ei.

corticosteroizii: dacă iei pe termen lung mari cantităţi de corticosteroizi (o categorie vastă de medicamente sintetice, cu o structură similară hormonilor produşi în mod natural de către glandele suprarenale), acest lucru poate duce la apariţia vergeturilor.

etnicitatea: persoanele cu pielea închisă la culoare sunt mai puţin predispuse la formarea vergeturilor.

Tehnologia de la baza eMatrix te scapă de vergeturi

eMatrix este un dispozitiv care utilizează radiofrecvenţă fracţionată subablativă în proceduri dermatologice precum tratarea vergeturilor. eMatrix este o procedură utilizată în întreaga lume pentru reducerea vergeturilor, iar în scurt timp a căpătat renumele de cel mai eficient tratament minim invaziv împotrivaacestor semne inestetice. Vergeturile sunt leziuni în profunzime ale pielii, de aceea este necesar un tratament care să penetreze până în dermul profund şi să refacă legăturile de colagen, iar eMatrix reuşeşte cu succes acest lucru.

Cum funcţionează eMatrix? Radiofrecvenţa fracţionată este transmisă în dermul profund prin intermediul unui aplicator special. Fiecare puls se transmite în stratul profund al pielii şi se extinde sub formă de con. Se generează astfel un proces de încălzire în dermul profund în regiunea electrodului care induce leziuni pielii, provocând astfel un răspuns de vindecare al arsurilor minime cu activarea fibroblastelor şi sinteza de noi fibre de colagen şi elastină.

Încălzirea controlată a stratului dermal profund generată de radiofrecvenţă stimulează şi repară fibrele de colagen vechi, cu efect de reducere a aspectului vergeturilor în zone precum abdomenul, fesele, coapsele sau braţele.

Dacă vrei să scapi de problema inestetică a vergeturilor, programează o consultație medicală Gratuită la Clinica Elos, iar medicul dermatolog îți va recomanda un protocol de tratament personaalizat.

Rezerva acum