Nu ai produse in cos.

Shop

Oferă-le mâinilor tale protecţie sporită pe timp de iarnă – Cele mai bune sfaturi de îngrijire

ingrijirea-mainilor-iarnaÎn perioada de tranziţie dintre anotimpuri – ne referim aici la cea dintre toamnă şi iarnă – întregul tău corp merită o îngrijire specială. Însă mâinile tale necesită unele tratamente în plus, care să le ofere o îngrijire deosebită, precum mezoterapia Filorga, disponibilă la Clinica Elos.

Mâinile, în definitiv, sunt expuse în faţa frigului şi a vântului, iar până la sfârşitul iernii, vor ajunge să fie foarte uscate şi foarte crăpate. Însă ştim că nu îţi doreşti să ai mâini uscate, care să sufere din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Aşa că specialiştii de la Elos Skin & Laser Center îţi oferă mai jos o serie de sfaturi şi recomandări menite să te ajute să treci mai uşor peste lunile de iarnă:

 1. Poartă mănuşi de fiecare dată când ieşi pe afară. Aerul rece şi îngheţat, precum şi vântul rece, îţi pot usca foarte tare mâinile. Cel mai simplu mod pentru a le proteja este să porţi mănuşi. Aşadar, păstrează câteva perechi în maşină lângă uşa din faţă, în geantă, în buzunarele paltonului, etc., astfel încât să ai mereu mănuşi la îndemâna ta.
 2. Foloseşte mănuşi de cauciuc atunci când faci treburi casnice. Această recomandare este valabilă pentru orice moment al anului, nu doar pentru lunile de iarnă. Cel mai bine este să foloseşti mănuşi de cauciuc atunci când cureţi locuinţa, baia sau bucătăria cu substanţe chimice şi când speli vasele. Expunerea excesivă a mâinilor la apă fierbinte şi substanţe chimice poate să reducă uleiurile naturale ale mâinilor tale, făcându-le să arate uscate şi crăpate.
 3. Creeazămai multă umiditate în locuinţa ta. Folosind un umidificator în casă (sau pur şi simplu amplasând un bol cu apă lângă sursele de căldură sau calorifere) poţi crea un aer cu mai multă umezeală în încăperile tale. Poţi adăuga apă de trandafiri sau alte arome şi uleiuri esenţiale, pentru ca locuinţa ta să miroasă frumos şi pentru ca tu să te simţi mai bine.
 4. Foloseşte o cremă hidratantă în fiecare zi. Acest sfat este cel de bază: este de dorit să aplici o cremă de mâini de câteva ori pe zi, pentru a-ţi hrăni şi hidrata mâinile.
 5. Foloseşte un tratament de hidratare profundă a mâinilor pe timp de noapte. Medicii dermatologi de la Clinica Elos îţi mai recomandă să aplici o cremă profund hidratantă înainte de culcare şi apoi să îţi pui o pereche de mănuşi de bumbac, pentru a menţine produsul funcţional pe tot parcursul nopţii. Astfel, crema îţi va hidrata mâinile întreaga noapte, iar acestea vor fi protejate de mănuşile de bumbac.
 6. Exfoliază-ţi mâinile în mod regulat. Pielea noastră se regenerează la fiecare lună, dar uneori celulele moarte şi uscate ale pielii nu se desprind. Exfolierea te va ajuta să îndepărtezi acest strat de celule moarte de pe pielea mâinilor tale. Aminteşte-ţi, însă, să nu exfoliezi mâinile în fiecare zi. Este suficient să aplici un produs exfoliant de câteva ori pe săptămână.
 7. Acoperă-ţi mâinile cu ulei înainte de a-ţi face baie. Acest truc te ajută să îţi protejezi mâinile de săpunurile prea dure şi de acţiunea apei fierbinţi asupra dermului. O dată ce ai terminat duşul sau ai ieşit din cadă, aplică pe mâini (cât sunt încă umede) o cremă hidratantă, pentru a reţine hidratarea.
 8. Foloseşte săpunuri blânde sau săpunuri cu cremă hidratantă, pentru a evita să îţi usuci şi mai tare pielea mâinilor. Acele produse cu glicerină, de pildă, nu îţi vor uca pielea.
 9. Redu temperatura apei cu care îţi faci baie sau duş. Apa prea fierbinte îndepărtează uleiurile naturale ale pielii şi o va „sărăci” de proprietăţile benefice ale acestor uleiuri. În loc de apă fierbinte, foloseşte o apă călduţă, mai rece un pic.
 10. Nu uita de cremele cu factor de protecţie solară pentru mâinile tale. De cele mai multe ori ne amintim să ne aplicăm cremele cu SPF pe faţă, dar uităm complet de mâini şi le neglijăm. Sfatul dermatologilor este să cauţi o loţiune de mâini cu SPF, astfel încât să le poţi hidrata şi proteja în acelaşi timp.
 11. Alege tratamente antiaging pentru mâinile tale, precum gama de produse injectabile şi mezoterapie Filorga, disponibile la Clinica Elos. Procedura de mezoterapie constă în microinjectări cu acid hialuronic nereticulat. Este un produs unic pe piață, care conţine un complex de 53 de ingrediente (acid hialuronic, vitamine, minerale şi antioxidanţi). Rolul tratamentului este de a reface nivelul de hidratare a pielii mâinilor şi de a stimula producţia de colagen.Acest proces duce la îmbunătăţirea volumului tegumentului, împiedicând îmbătrânirea pielii de pe mâinile tale. După un protocol de tratament de 3 săptămâni, această procedură asigură rezultate vizibile: pielea de pe mâini este mai luminoasă, mai suplă şi mai elastică.

 

Programează acum o consultație Gratuită cu unul dintre medicii dermatologi de la Elos Skin & Laser Center şi ei îţi vor spune cum te va ajuta mezoterapia să combaţi îmbătrânirea prematură a pielii de pe mâini.

Rezerva acum