Nu ai produse in cos.

Shop

Importanţa consultaţiei dermatologice în tratamentul acneei

Acneea afectează cel puţin 85% dintre adolescenţi. Totodată, potrivit webmd.com, 25% dintre toată populaţia masculină adultă şi 50% dintre femeile adulte vor suferi de acnee, la un moment dat în viaţă. Cifrele nu sunt tocmai încurajatoare. Aşa că trebuie să ştii ce ai de făcut pentru a avea parte de cei mai buni aliaţi în tratamentul acneei.

De ce ar trebui discuţi cu un medic dermatolog?

Consultaţia dermatologică este foarte importantă, nu doar în cazul în care suferi de acnee, ci şi în cazul altor boli de piele. Dar dacă ne referim strict la anee, există câţiva factori pe care ar trebui să îi ai în vedere dacă ai dubii dacă ar trebui sau nu să mergi la dermatolog.

Principalul motiv pentru care ai nevoie de o consultaţie dermatologică este atunci când produsele eliberate fără prescripţie medicală nu funcţionează în cazul acneii tale. Există mai multe medicamente bune pentru a trata formele mai uşoare de acnee, care pot fi luate de la farmacie fără reţetă de la medic şi care pot să funcţioneze în unele cazuri. Dar dacă suferi de o formă mai severă de acnee, cel mai probabil va trebui să mergi la un medic dermatolog pentru o consultaţie de specialitate. În cazul în care dermatologul tău suspectează că ar fi vorba de probleme de natură hormonală, s-ar putea să fie nevoie de teste ale sângelui, ca parte a examinării iniţiale. Cel mai probabil, medicul tău îţi va prescrie o combinaţie de medicamente tipice şi orale sau creme şi geluri. Medicul dermatolog îţi poate recomanda, de asemenea, o serie de tratamente care se pot face în cabinetul medical, precum microdermabraziunea, hidrodermoabraziunea, peelingul chimic şi chiar tratamente cu laser. Ele sunt extrem de utile în tratarea multor tipuri de acnee, aşa că merită să iei în considerare aceste variante.

Cauzele acneei sunt multiple

Acneea este provocată de o combinaţie de factori şi nu de murdărie, aşa cum mulţi tind să creadă:

  1. creşterea nivelului de hormoni în perioada adolescenţei provoacă o activitate intensă a glandelor sebacee din piele;
  2. canalele care scot la iveală sebumul la suprafaţa pielii se blochează cu keratină (o proteină care face parte din pielea nostră);
  3. atunci când aceste glande sebacee sunt mult prea active, iar canalele sunt blocate, bacteriile care trăiesc în mod normal pe suprafaţa pielii sunt prinse ca într-o capcană, mai ales că este vorba şi de un exces de sebum. Aceste bacterii se multiplică ulterior şi provoacă inflamaţia şi iritaţia pielii. Rezultatele sunt vizibile şi uneori apar coşuri dureroase.

 

Nu lăsa acneea netratată!

Repercusiunile acneei lăsate netratate sunt mult mai profunde şi îţi afectează nu doar pielea, ci şi stima de sine. Dacă ai observat că în ultima vreme eviţi să mergi la anumite evenimente, nu ieşi aproape deloc în oraş şi nu te vezi cu prietenii sau dacă vezi că izbucnirile aceei te supără, este timpul să mergi la un medic dermatolog care te poate ajuta să scapi rapid de probleme. Tot medicul dermatolog este cel care îţi poate oferi tehnici moderne şi tratamete faciale avansate, pentru ca tu să scapi de coşuri într-un mod sănătos.

Acneea uşoară spre moderată va dispărea în 4 până la 6 săptămâni cu folosirea cremelor, gelurilor şi produselor de curăţare a tenului pe care le cumperi de la farmacie, care conţin peroxid de benzoil şi/sau acid salicilic. Dar cazurile severe de acnee necesită expertiza unui medic dermatolog bun. Medicii pot prescrie medicamente puternice cu retinol pentru a debloca porii şi pentru a “îmblânzi” pielea grasă, care suferă de pe urma excesului de sebum. Terapiile orale precum cele cu antibiotice, anticoncepţionale sau isotretinoinul (o substanţă derivată din vitamina A, folosită în cazul acneei severe) pot fi, de asemenea, prescrise pentru coşurile mai profunde şi în cazul izbucnirilor care au o bază hormonală.

La Clinica Elos îți oferim soluții eficiente pentru tratamentul acneei!

În luna ianuarie, medicii dermatologi de la Elos Skin & Laser Center ţi-au pregătit o promoţie specială pentru două dintre cele mai eficiente tratamente împotriva acneei: procedura de hidrodermoabraziune HydraFacial şi peelingul chimic de la Filorga, Glykopeel. Pachetul constă în 4 şedinţe HydraFacial şi 4 şedinţe de peeling Glykopeel, la preţul special de 350 de euro, reducere de la 540 euro. Acest pachet asigură rezultate excelente împotriva acneei, lucru garantat de către medicii dermatologi de la Clinica Elos, care au o vastă experienţă în ceea ce priveşte tratarea acestei afecţiuni.

În loc de concluzie

Dacă suferi de forme mult mai severe de acnee, tratamentele fără prescripţie medicală nu vor fi niciodată suficiente, iar dacă îţi spui că vrei să mai aştepţi şi să laşi boala să treacă de la sine, nu vei face decât să amâni inevitabilul drum până la cabinetul medicului dermatolog. Aşadar nu mai sta pe gânduri! Nu lăsa acneea să pună stăpânire pe viaţa ta! Şi nu da o importanţă prea scăzută consultaţiei dermatologice, deoarece aceasta poate fi doar începutul în lupta pe care o vei câştiga.

Rezerva acum