Nu ai produse in cos.

Shop

Ten uscat sau deshidratat? Cum ne dăm seama ce tip de piele avem?

Pielea noastră încearcă tot timpul să ne trimită semnale despre nevoile pe care le are, însă uneori îi punem un diagnostic greșit pentru că nu interpretăm corect aceste semnale și apelăm la produse nepotrivite. Vorbim astăzi despre tipul de ten uscat, o condiție cu care ne putem naște, și tipul de ten veșnic ”însetat” pentru că îi compromitem echilibrul  folosind produse cosmetice nepotrivite, facem abuz de aer condiționat și nu ne hidratăm suficient. Așadar, este important să știm să facem distincția între ten uscat sau deshidratat pentru a-i putea oferi îngrijirea de care are nevoie. Echipa noastră de medici dermatologi vă ajută să faceți diferența între acestea și vă oferă cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea pielii, indiferent de tipul ei.

În plus, în cadrul consultațiilor dermatologice, puteți benefia de o analiză a pielii cu aparatul Adonia, un program complex de analiză a sănătății pielii, oferind un raport precis despre starea tenului. Analizează porii, pigmentațiile, ridurile și leziunile vasculare în doar câteva secunde, contribuind la recomandarea pacienților a unui plan de tratamente faciale personalizat și eficient.

Cum îngrijim pielea uscată

Pielea uscată este incapabilă să producă uleiurile naturale și sebumul, care au rolul de a păstra un nivel optim de hidratare la nivel celular și de a-l proteja de factorii externi. Pentru o astfel de piele, trebuie să adoptați un ritual pe termen lung. Tenul uscat nu are aspect ”lucios” în zona T, însă, în schimb, este tern, sensibil, iritat și lipsit de luminozitate. În cazul unui ten uscat, trebuie să îl demachiați cu demachiante pe bază de uleiuri și să exfoliați pielea, la o perioada mai mare de timp. O variantă excelentă de ulei demachiant este cel de la Filorga Cleasing Oil, bazat pe ulei de cocos și mușețel. Pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața tenului, care blochează porii, puteți apela la produse cu particule ușor abrazive, care nu lezează tenul sensibil. O dată îndepărtat stratul de celulele moarte, pielea va fi pregătită să primească doza de hidratare. Serul intens hidratant HAB5 de la Filorga, bazat pe acid hialuronic și pro vitamina B5 este cea mai buna alegere pentru tenul uscat. Are o compoziție ușoară care se absoarbe rapid și înlătură senzația de ”piele care ține”. Un alt sfat din partea medicilor dermatologi Elos Skin&Laser Center este să aplicați serul pe pielea încă umedă, după ce ați demachiat-o, pentru un plus de hidratare.

Cum îngrijim tenul deshidratat

Pielea deshidratată încă produce uleiurile naturale, însă se simte și are aspect de piele uscată. În plus, tenul este predispus la apariția ridurilor. O piele deshidrată nu este în permanență așa, iar pacienții se confruntă cu această problemă în sezonul rece, din pricina frigului și vântului, și în cel cald, din pricina soarelui și temperaturii ridicate, din pricina cărora ne expune des la aerul condiționat. Pentru tenul deshidratat, specialiștii Elos Skin&Laser Center recomandă întotdeauna tratamentul Intraceuticals și gama de creme omonimă. Doar tratamentul Intraceuticals, bazat pe oxigen hiperbaric, hidratează dermul în profunzime, protejând pielea de îmbătrânirea prematură și riduri, conferindu-i o strălucire aparte. Oxigenul hiperbaric transportă în dermul profund o combinație de acid hialuronic, vitamine și antioxidanți, care vor revitaliza complet tenul, furnizându-i un adevărat izvor de hidratare. Pentru atingerea unui nivel optim de hidratare, sunt recomandate 6 ședințe, realizate o dată pe săptămână. Odată infuzat în derm complexul de acid hialuronic, vitamine și antioxidanți funcționează ca un rezervor de hidratare, care va fi în permanență suplimentat de către produsele de îngrijire din kitul special: gel hidratant, cremă hidratantă și gel special pentru ochi.

Programați acum o consultație dermatologică la clinica Elos Skin&Laser Center, la finalul căreia veți primi cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea unui ten uscat sau deshidratat.

Veți fi contactat telefonic pentru a confirma programarea.

Rezerva acum