Nu ai produse in cos.

Shop

Îngrijirea tenului în timpul iernii

Pielea uscată are nevoie de o hidratare în profunzime. Dacă ai tenul gras, este suficient să foloseşti iarna acesta puţin mai multă cremă hidratantă, decât în mod obişnuit. Iar dacă te numeri printre cei cu tenul normal, ai un avantaj: aproape fără niciun efort, pielea ta este capabilă să îşi menţină aspectul natural.

1. Exfolierea sau folosirea unui scrub

În lunile de iarnă, chiar şi tenul gras poate deveni tern şi lipsit de strălucire dacă nu ai grijă de el într-un mod corespunzător. Exfolierea ori folosirea unui scrub este una dintre cele mai importante activităţi din rutina de îngrijire a pielii pe timpul iernii. Ar trebui să foloseşti scrubul ca să îţi exfoliezi faţa o dată sau de două ori pe săptămână. Acest pas (exfolierea) trebuie să fie urmat de etapa de hidratare. Respectând aceste reguli, vei scăpa de celulele moarte de la suprafaţa pielii, iar faţa ta va avea un aspect mai proaspăt, mai curat.

2. Crema hidratantă nu trebuie să lipsească din îngrijirea tenului

Nu trebuie să sari peste acestă etapă. Chiar şi persoanele cu tenul gras ar trebui să respecte regula de bază şi să aplice de 2 ori o cremă hidratantă. Pentru vremea extrem de rece, ar trebui să investeşti într-o produse hidratante sub formă de cremă sau ulei (de migdale ori de avocado sau orice alt tip), deoarece aceste produse îţi menţin pielea hidratată mai multe ore. Iar acest aspect este esenţial în acest anotimp.

De asemenea, înainte de a merge la culcare este indicat să îţi masezi faţa cu o cremă de noapte pe bază de uleiuri hrănitoare. Această etapă îţi va ajuta pielea să se recupereze după toate „daunele“ pe care le-a suferit în timpul zilei şi, în acelaşi timp, îţi pregăteşte faţa pentru ziua următoare.

3. Foloseşte produse cu factor de protecţie solară (sau SPF)

Cei mai mulţi oameni cred că pot să sară peste acest pas în zilele reci sau ploioase sau în zilele cu cerul înnorat. Dar medicii dermatologi subliniază că, indiferent de cum ar arăta ziua, razele UV vor exista întotdeauna în atmosferă. Chiar dacă nu este o zi cu soare, razele UVA şi UVB pot ajunge la pielea ta şi îi pot provoca daune serioase în timp, dacă nu o protejezi. Aşa că ar trebui să aplici întotdeauna un strat protector de cremă sau loţiune cu SPF. Nu uita de această etapă, indiferent de cât de frumoasă este vremea. Şi nu uita să aplici produsul cu SPF chiar şi în lunile de iarnă, când afară ninge sau este ger.

4. Evită apa fierbinte

La fel ca în lunile de vară, ar trebui să urmezi aceleaşi reguli şi în timpul iernii: să îţi speli faţa de două ori pe zi, cu apă călduţă. Apa fierbinte nu face decât să îţi deshidrateze şi să îţi usuce pielea (secând-o şi epuizând toată umezeala din straturile tenului), lăsând-o cu un aspect tern. În schimb, apa călduţă îţi deshide porii şi îţi face pielea să respire. Imediat după ce ţi-ai spălat faţa cu apă călduţă şi cu un gel de curăţare cu acţiune blândă, ar trebui să îţi masezi faţa cu o cremă hidratantă. Astfel, produsul este absorbit mai repede în straturile profunde ale tenului şi este mult mai eficient. Cu alte cuvinte, hidratează pielea exact aşa cum trebuie.

5. Hidratează-te

În această perioadă ar trebui să consumi mai multe lichide şi să încerci să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi. În plus, ar fi bine ca printre lichidele consumate să se numere şi sucurile de fructe şi legume. Este foarte important să îţi menţii corpul hidratat, deoarece nivelul de hidratare se va vedea atât pe faţa, cât şi pe corpul tău.

 

6. Adoptă o dietă sănătoasă

Lunile de iarnă se pot traduce şi în alt mod: organismul tău are nevoie de multe legume verzi, de o dietă bogată în morcovi şi fructe citrice. Consumă-le crude, deoarece în această formă au cele mai multe beneficii pentru tenul tău. Toate aceste fructe şi legume compensează pentru deficienţele cu care se confruntă organismul tău pe timpul iernii, aşa că e important să îl menţii sănătos atât la interior, cât şi la exterior.

Rezerva acum