Nu ai produse in cos.

Shop

Îngrijirea tenului înainte de expunerea la soare şi după

Razele soarelui te pot face să te simţi bine pe termen scurt, mai ales atunci când te relaxezi pe malul mării sau te răcoreşti cu un cocktail la piscină. Dar relaţia aceasta este precum o sabie cu două tăişuri. Expunerea prelungită la soare cauzează cele mai multe riduri, linii şi pete inestetice de pe faţa noastră. Însă data viitoare când te vei expune la soare, reţine următorul lucru: o femeie la vârsta de 40 de ani care şi-a protejat pielea de razele ultraviolete are, de fapt, pielea unei femei de 30 de ani!

ingrijirea tenului dupa expunerea la soarePe lângă faptul că expunerea la soare cauzează apariţia celor mai multe schimbări ale pielii, iar noi credem că aceste schimbări fac parte din procesul normal de îmbătrânire. Însă este greşit să credem acest mit. În timp, razele ultraviolete (UV) ale soarelui provoacă daune şi leziuni la nivelul fibrelor din piele, numite elastină. Atunci când aceste fibre sunt distruse şi descompuse, pielea începe să se lase, să se întindă într-un mod deloc estetic şi îşi pierde abilitatea de a reveni la forma iniţială după ce a fost întinsă. Cu alte cuvinte, îşi pierde elasticitatea. De asemenea, pielea se învineţeşte şi se poate fisura mult mai uşor – iar asta înseamnă că va dura mai mult timp să se vindece.

Îngrijirea tenului înainte de expunerea la soare

Nu este niciodată prea târziu să începi să te protejezi de razele dăunătoare ale soarelui. Pielea ta se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, dar poţi apela la anumite tratamente pentru a întârzia aceste schimbări, dar este important să te expui cu măsură la soare.

  • Cu 20 de minute înainte de expunerea la soare şi din 2 în 2 ore după ce te expui, aplică o cremă cu SPF 30 sau un factor de protecţie mai mare, precum SPF 50 (pentru a te proteja împotriva razelor UVB) şi care să conţină oxid de zinc (pentru protecţia împotriva razelor UVA). Dacă transpiri mult sau înoţi deseori în mare ori în piscină, adaugă o cantitate mai mare de cremă şi aplic-o bine pe piele.
  • Pentru faţă, foloseşte tot o cremă cu factor de protecţie potrivită tipului tău de ten. Deoarece pielea feţei este subţire şi extrem de expusă, este foarte important să aplici o cremă cu factor de protecţie solară în această zonă, cu regularitate. Există multe produse pentru faţă care conţin substanţe care te protejează împotriva razelor UVA şi UVB.
  • Alege haine şi produse cosmetice care te protejează de razele ultraviolete înainte de a ajunge la plajă.
  • Poartă o pălărie cu borurile largi atunci când mergi la plajă sau la piscină, pentru a crea o zonă de umbră pe faţă şi pe gât.
  • Evită expunerea directă la soare cât mai mult cu putinţă în timpul intervalului orar în care razele UV sunt extrem de nocive (între 10.00 şi 14.00).

 

Îngrijirea tenului după expunerea la soare

Următorul scenariu îţi pare cunoscut, nu-i aşa? Te-ai întors de la plajă, iar pielea este uscată şi te „ţine” din cauza expunerii la vânt şi la briza mării. În plus, senzaţia de mâncărime este amplificată din cauza apei sărate şi a nisipului. Acum este momentul să îţi hrăneşti şi să îţi hidratezi pielea. Iată 4 paşi pe care trebuie să îi urmezi în ceea ce priveşte îngrijirea tenului după expunerea la soare:

  1. Nu îţi exfolia singură tenul şi nu folosi produse cu o acţiune prea dură. Lasă pielea feţei să îşi revină timp de câteva zile înainte de a o exfolia. Odată ce disconfortul iniţial a dispărut, exfolierea blândă te va ajuta să îţi menţii şi să îţi prelungeşti bronzul.

 

  1. Foloseşte o cremă hidratantă bună după expunerea la soare. Pentru a preveni roşeaţa şi alte senzaţii neplăcute, asigură-te că îţi hidratezi bine tenul. Specialiştii de la Elos Skin & Laser Center îţi vor sugera o cremă corespunzătoare tipului tău de ten.

 

  1. Hidratarea este importantă. Cheia succesului este să bei apă din belşug. Atât timp cât nu ai alte obstacole în calea ta, o bună hidratare îţi va face pielea feţei moale şi suplă. Şi nu uita de sfatul specialiştilor: să bei cel puţin doi litri de apă sau lichide pe zi.

 

  1. Alege tratamente de top cu acid hialuronic, oferite de Elos Skin & Laser Center şi acordă-i tenului tău un răsfăţ binemeritat. Şi pentru că hidratarea trebuie făcută atât la interior, cât şi la exterior, în luna august, la Elos Skin & Laser Center vei găsi promoţii la tratamentul Intraceuticals, care te va ajuta să îţi hidratezi în mod corespunzător pielea feţei.

 

Intraceuticals este un tratament de rejuvenare şi hidratare intensă bazat pe oxigen hiperbaric, fiind singura metodă non-invazivă de a introduce acid hialuronic în derm. Pe lângă transformările extraordinare pe care le aduce texturii şi aspectului tenului, Intraceuticals este, întâi de toate, o experiență unică!

Cum funcţionează? 

Aparatul Intraceuticals produce oxigen hiperbaric, prin intermediul căruia este transportat în straturile profunde ale pielii un complex de acid hialuronic, vitamine şi antioxidanţi, care va acţiona din interior pentru o piele superbă la exterior! Oxigenul hiperbaric contribuie la infuzarea în derm a acidului hialuronic, care este rapid absorbit în piele, contribuind cu rezultate imediate la sănătatea pielii. Intraceuticals Rejuvenate se adresează tenului normal, cu riduri fine, prevenind deshidratarea pielii şi îmbătrânirea prematură. Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi reducerea ridurilor prin combinarea acidului hialuronic cu extracte de aloe vera, ceai verde şi vitaminele A, C şi E, dovedindu-se cel mai eficient tratament de hidratare.

Rezerva acum