Nu ai produse in cos.

Shop

Cum să previi uscarea şi crăparea mâinilor pe timp de iarnă?

Îngrijirea mâinilor în lunile de iarnă este un pas la fel de important ca şi îngrijirea tenului. Mâinile tale sunt expuse zilnic la frig, vânt şi ger – chiar dacă este preţ de doar câteva minute. Aşa că cel mai bine este să te informezi şi să descoperi cele mai noi trucuri care te vor ajuta să previi uscarea şi crăparea pielii de pe mâini.

Iarna aduce cu sine multe lucruri neplăcute, dar mâinile crăpate par să fie cel mai rău lucru dintre toate. Temperaturile foarte scăzute îţi fac mâinile chiar mai sensibile în faţa condiţiilor meteorologie, aşa că pielea are mai multe şanse să se usuce şi să se crape acum, comparativ cu alte perioade ale anului. Aceşti paşi simpli te vor ajuta să ai o piele mai fină pe mâini.

  1. Exfoliază-ţi mâinile!

Sună contraproductiv, nu-i aşa? Dar exfolierea mâinilor ajută, de fapt, pielea să absoarbă mai multă apă, să ia toată umezeala din produsele hidratante. O exfoliere rapidă, cu ajutorul unui scrub, în timp ce faci duş va fi suficientă. Dar reţine! Trebuie să faci această exfoliere pentru a preveni crăparea pielii de pe degete. Dacă degetele tale au avut deja de suferit din cauza frigului, iar pielea este crăpată, exfolierea nu va face decât să o irite şi mai mult. Aşadar, nu folosi scrubul dacă nu este cazul.

  1. Poartă mănuşi… acasă!

O experienţă ca la spa, dar la tine acasă, îţi poate salva mâinile crăpate şi uscate. Alege o pereche de mănuşi din bumbac din comerţ, de la raioanele de cosmetice. Seara, înainte de culcare, aplică o cremă de mâini hidratantă şi pune-ţi mănuşile. În acest fel, mănuşile vor ajuta crema să intre mai bine în piele şi să o hidrateze în profunzime. Bineînţeles, nu uita să porţi mănuşile şi afară, când temperaturile sunt extrem de scăzute.

  1. Atenţie la apa fierbinte!

Spălarea mâinilor este esenţială pentru igiena ta, dar mai ales pentru a te menţine sănătoasă nu doar pe timpul iernii, ci în orice altă perioadă a anului. Dar medicii dermatologi ne atrag atenţia că apa fierbinte de la robinet sau din timpl duşului îţi poate usca pielea, îndeosebi cea de pe mâini. Aşadar, spală-te cu apă călduţă, nu fierbinte, şi cu un săpun hidratant. Şi aplică întotdeauna o cremă hidratantă, care se absoarbe rapid în piele.

  1. Aplică măşti homemade pentru mâini!

Câteva picături de zeamă de lămâie, aplicate pe mâini (după ce le-ai spălat cu apă şi săpun), sunt o modalitate foarte bună de a-ţi asigura hidratarea. În plus, sucul de lămâie hrăneşte pielea cu vitamine vitale pentru derm şi îi reglează pH-ul.

Iar dacă vrei o mască pentru mâini „pentru situaţiile de urgenţă”, foloseşte un amestec făcut din: 1 linguriţă de glicerină, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, zeama proaspăt stoarsă de la 1 lămâie, 1 albuş şi câţiva zeci de mililitri de apă de trandafiri. Combini toate aceste ingrediente şi le amesteci bine, până la omogenizare, apoi le aplici pe mâini. O altă mască pentru mâini miraculoasă poate fi făcută dacă amesteci un banal cartof fiert (în coajă) cu puţin lapte, întocmai ca la piure.

  1. Răsfaţă-ţi mâinile acasă!

O dată pe săptămână este recomandat să îţi răsfeţi mâinile apelând la câteva trucuri simple. De exemplu, oferă-le o baie cu plante medicinale sau un masaj cu uleiuri esenţiale din plante. Pentru baie, foloseşte plante infuzate în apă clocotită (urzică, salvie, gălbenele sau muşeţel). Faci un ceai dintr-una din aceste plante, îl răceşti complet şi îţi înmoi mâinile 15 minute în lichidul rezultat. Le usuci prin tamponare şi după ce ţi-ai uscat bine mâinile, aplici o cremă bogată în substanţe nutritive şi foarte hidratantă.Pentru masajul mâinilor, e recomandat să foloseşti ulei de migdale împreună cu câteva picături de ulei esenţial de rozmarin.

  1. Alege mezoterapia, un tratament ideal pentru mâini

Gama de produse injectabile şi mezoterapie Filorga, disponibilă la Clinica Elos, îţi poate fi de ajutor atunci când vrei să îţi îngrijeşti mâinile şi să le întinereşti vizibil. Alege mezoterapia Filorga, iar specialiştii de la Clinica Elos te vor ajuta să recapeţi frumuseţea mâinilor.

Procedura constă în microinjectări cu acid hialuronic nereticulat, care este o inovaţie în domeniul estetic. Tratamentul foloseşte un produs unic pe piaţă, care conţine un complex de 53 de ingrediente (acid hialuronic, vitamine, minerale şi antioxidanţi). Rolul tratamentului este de a reface nivelul de hidratare al pielii mâinilor şi de a stimula producţia de colagen. Acest proces duce la îmbunătăţirea volumului tegumentului, împiedicând îmbătrânirea cutanată.

Fă-ţi acum o programare la Clinica Elos, iar medicii noştri dermatologi îţi vor explica în ce constă protocolul de tratament şi cum poţi trata cel mai bine mâinile cu ajutorul mezoterapiei Filorga.

Rezerva acum