Nu ai produse in cos.

Shop

Ce trebuie să știi despre peelingul chimic?

Peelingul chimic este un tratament foarte util în tratarea diverselor boli de piele. Acizii precum acidul salicilic, acidul glicolic sau acidul tricloracetic (TCA) sunt utilizaţi pentru a exfolia stratul de celule moarte ale pielii şi pentru a îndepărta stratul superficial al pielii prin intermediul unui mecanism de “peeling” (pielea se cojeşte).

Pe măsură ce pielea se vindecă, creând un nou strat superior, ridurile sunt reduse, cicatricile sunt reduse, la fel şi acneea, textura pielii este îmbunătăţită, iar nuanţa şi pigmentul tenului se normalizează.

Îngrijirea post-tratament este o parte importantă a procesului de recuperare, iar respectarea cu stricteţe a instrucţiunilor date de medicul dermatolog post-peeling vor maximiza beneficiile şi vor reduce şansele apariţiei efectelor adverse. Pentru a obţine rezultatele dorite, subliniază medicii dermatologi, poate dura câteva luni şi sunt necesare mai multe şedinţe de tratament.

Cum să te pregăteşti pentru peelingul chimic?

Evită expunerea la soare pe cât este posibil. Aplică o cremă sau loţiune cu factor de protecţie (SPF) 30, ca parte din regimul zilnic de îngrijire a pielii. Discută cu medicul tău dermatolog despre cum poţi începe un regim de îngrijire a tenului la tine acasă, folosind creme cu retinoizi sau cu acid glicolic, cu două săptămâni înainte de peeling. Acest lucru va ajuta la debutul exfolierii pielii, făcând peelingul propriu-zis mai eficient. Cu trei zile înainte de peelingul chimic, ar trebui să încetezi folosirea produselor cu retinoizi. În ziua în care ţi-ai programat peelingul chimic, nu folosi lama de ras şi nu folosi produsul cu acid glicolic pe care îl întrebuinţai acasă.

Vino la cabinetul medicului dermatolog cu faţa curată, fără machiaj şi nu aplica parfum dacă este posibil. Dacă ai leziuni la rece în zona feţei, ar trebui să îţi informezi medicul dermatolog care urmează să îţi facă peelingul chimic. Acesta va putea să îţi prescrie un medicament pe care vei începe să îl iei în ziua în care ai tratamentul, pentru a evita complicaţiile din cauza leziunilor la rece.

La ce să te aştepţi în timpul peelingului chimic?

Medicul dermatolog îţi va curăţa faţa de toate impurităţile, de sebum şi de machiaj. El sau ea îţi va aplica apoi acizii aleşi pentru peelingul tău. În funcţie de acidul sau de acizii pe care i-a ales, în funcţie de tipul tău de piele şi de problemele tenului tău, acidul este lăsat să acţioneze pe faţa ta între 2 sau 10 minute. Acidul este apoi neutralizat, prin aplicarea unui agent care împiedică acidul să mai distrugă straturile de celule moarte. Pielea este apoi curăţată pentru a îndepărta restul de acid. Un strat de cremă sau loţiune cu factor de protecţie solară este bine să fie aplicat pentru a proteja pielea proaspăt tratată.

Cum să ai grijă de pielea ta după peelingul chimic?

Imediat după peelingul chimic, pielea ta poate fi foarte sensibilă. Cel mai bine este să eviţi să aplici orice produse de machiaj sau alte produse cosmetice până în ziua următoare, cea de după peeling. Este foarte important să eviţi cu stricteţe expunerea la soare a zonei tratate, până când exfolierea este gata, deoarece este posibil să apară cicatrici în zona tratată dacă aceasta e expusă la soare. De regulă, durează 48 de ore pentru ca pielea ta să înceapă să se exfolieze, iar durata exfolierii poate să fie cuprinsă între 2 şi 10 zile, în funcţie de profunzimea în care a acţionat peelingul. Majoritatea persoanelor care apelează la un astfel de tratament au nevoie de mai multe şedinţe pentru a vedea rezultate optime. Este mult spus că vei “simţi” o diferenţă pe pielea ta după doar o şedinţă de peeling, dar vei “vedea” o diferenţă în cazul pielii tale după 3-5 peelinguri. Cel mai important este să nu îţi iei singură pielea exfoliată de pe faţă. Aceasta este una dintre cele mai grele părţi ale tratamentului, în cazul majorităţii oamenilor. Lasă pielea să se exfolieze şi să cadă de la sine. Cele mai multe tipuri de peelinguri chimice pot fi efectuate lunar şi vei vedea o mare diferenţă pe pielea ta, dacă respecţi regulile cu stricteţe.

Programează-te acum la Clinica Elos şi încearcă peelingul chimic cu produse de la Filorga. Specialiştii Elos Skin&Laser Center recomandă pentru acest tratament produsele Filorga. Gama Glykopeel a brandului de renume conţine cel mai eficiente produse pentru peeling existente pe piaţă.

Rezerva acum